scroll

Cine suntem noi

Prin campania "Plantăm Aer" au fost plantați până în acest moment peste 20.000 de copaci și a fost doar începutul. Știm cât de important este un cămin cu aer proaspăt și curat, iar în aceeași măsură, suntem conștienți de nevoia de protecție a mediului înconjurător. De aceea, am ales să susținem inițiativa națională de împădurire a Inițiativei Plantăm fapte bune. Obiectivul nostru este să contribuim la protejarea și creșterea pădurilor în cât mai multe județe ale țării, aducând aerul curat mai aproape de noi. Puterea exemplului personal, multiplicarea mesajelor eco-responsabile prin vocile românilor și determinarea schimbării insuflată de pasiunea pentru un aer curat ajutându-ne în a atinge acest obiectiv.

Cum vrem să protejăm

Dacă fiecare dintre noi ar planta câte un copac pe lună, am readuce echilibrul naturii în câtiva ani. Și nu numai pentru noi, ci și pentru generațiile viitoare. Imaginează-ți cum ar fi să mergi oriunde în România, să tragi aer în piept și să fie la fel de curat ca cel din București, iar cel din București să fie la fel de curat ca cel de pe vârful Omu. Să nu mai existe loc în România unde poluarea să-și facă simțită prezența. Noi ne-am apucat să lucrăm la asta. Încetul cu încetul, dar sigur.

Povești cu aer curat

Ne plac ieșirile în aer liber, pentru că ne întoarcem întotdeauna plini de amintiri frumoase. Iar când avem parte și de aer curat, atunci suntem mai energici, mai echilibrați și mult mai fericiți, încât ne dorim să împărtășim acel moment unic cu lumea din jur.

Acum e timpul să arăți tuturor cât de mult înseamnă pentru tine și cei dragi o iesire în aer curat.

Trage în piept aerul din plimbările tale și povesteste-ne cum te-ai simțit în acea zi. Trimite-ne o Poveste cu aer curat și inspiră-i pe cei din jur să planteze un copac sau să iasă mai mult în natură. Împreună facem aerul mai curat!

Alina din Bucuresti

Draga de ea, bunica mea! În curtea ei, timpul parcă trece altfel. Acolo simți liniștea până în măduva oaselor și parcă retrăiești de fiecare dată bucuria copilăriei. Locul meu de suflet, în care verile păreau nesfârșite.

Inițiativa „Plantăm fapte bune în România”

Plantăm fapte bune în România este inițiativa natională de impădurire bazată pe voluntariat, lansată în 2011, având reprezentat legal Asociația EcoAssist.

Obiectivul general al Plantăm fapte bune în România este acela de a implica societatea civilă, publicul larg, autoritățile, mediul privat și mass media în protejarea și creșterea de păduri, pentru a compensa astfel emisiile antropice de CO2. În cei 8 ani de activitate, inițiativa a implicat peste 32.000 de voluntari, a plantat și îngrijit 720.328 de puieți pe un total de 221 hectare de terenuri publice neproductive, din 24 de județe ale tării.

Echipa Plantăm fapte bune în România deschide sezonul împăduririlor de toamnă cu ajutorul voluntarilor. 33 de hectare vor deveni păduri în 15 localități din 13 județe ale țării în care 150.000 de puieți vor prinde rădăcini cu ajutorul a 6.500 de voluntari.