scroll

Cine suntem noi

Anul trecut am plantat 13.000 de copaci și a fost doar începutul. Vom continua și anul acesta, pentru că aerul curat și sănătatea planetei sunt două dintre prioritățile Daikin. Știm cât de important este un cămin cu aer proaspăt și curat, iar în aceeași măsură, suntem conștienți de nevoia de protecție a mediului înconjurător. De aceea, am ales să susținem inițiativa națională de împădurire a Inițiativei Plantăm fapte bune. Obiectivul nostru este să contribuim la protejarea și creșterea pădurilor în cât mai multe județe ale țării, aducând aerul curat mai aproape de noi.

Cum vrem să protejăm

Dacă fiecare dintre noi ar planta câte un copac pe lună, am readuce echilibrul naturii în câtiva ani. Și nu numai pentru noi, ci și pentru generațiile viitoare. Imaginează-ți cum ar fi să mergi oriunde în România, să tragi aer în piept și să fie la fel de curat ca cel din București, iar cel din București să fie la fel de curat ca cel de pe vârful Omu. Să nu mai existe loc în România unde poluarea să-și facă simțită prezența. Noi ne-am apucat să lucrăm la asta. Încetul cu încetul, dar sigur.

Povești cu aer curat

Ne plac ieșirile în aer liber, pentru că ne întoarcem întotdeauna plini de amintiri frumoase. Iar când avem parte și de aer curat, atunci suntem mai energici, mai echilibrați și mult mai fericiți, încât ne dorim să împărtășim acel moment unic cu lumea din jur.

Acum e timpul să arăți tuturor cât de mult înseamnă pentru tine și cei dragi o iesire în aer curat.

Trage în piept aerul din plimbările tale și povesteste-ne cum te-ai simțit în acea zi. Trimite-ne o Poveste cu aer curat și inspiră-i pe cei din jur să planteze un copac sau să iasă mai mult în natură. Împreună facem aerul mai curat!

Elena din Buzau

Pentru mine, în ultimii doi ani, mersul la munte a însemnat să merg cu Asociația din care fac parte. Până atunci, de fiecare dată când mergeam la munte, mergeam cu familia pentru câteva zile de relaxare și aer curat. Acum, să merg la munte înseamnă activități, joculețe, proiecte, brainstorming. Toate astea făcute în liniștea, pacea și prospețimea oferite de zona de munte. Amintirile din Bușteni, Sinaia, Poiana Țapului, etc. nu le voi putea uita niciodată.

Inițiativa „Plantăm fapte bune în România”

Plantăm fapte bune în România este inițiativa natională de impădurire bazată pe voluntariat, lansată în 2011, având reprezentat legal Asociația EcoAssist.

Obiectivul general al “Plantăm fapte bune în România” este acela de a implica societatea civilă, publicul larg, autoritățile, mediul privat și mass media în protejarea și creșterea de păduri, pentru a compensa astfel emisiile antropice de CO2.

În cei 7 ani de activitate, inițiativa a implicat 27.376 de voluntari, a plantat și îngrijit 576.143 de puieți pe un total de 180 hectare de terenuri publice neproductive, din 22 de județe ale tării.

2017 a fost al treilea an consecutiv în care, în luna noiembrie, echipa de proiect a organizat o plantare în toată țara într-o singură zi. În data de 18 noiembrie, voluntarii au împădurit terenuri la nivel naţional, în 9 județe ale țării.

Când?

Campania se desfășoară în intervalul 1 Septembrie – 1 Noiembrie 2018. Acțiunile de plantare vor avea loc în datele de 10/17/24 noiembrie.